Tysværtunet, Shifting Sands Publikum: 15
Med Alf Wilhelm Lundberg (klaver/gitar), Kjetil Lundø (kontrabass), Tore Jamne (slagverk)

De fikk god valuta for pengene, de få som møtte opp på jazzkonsert på Tysværtunet torsdag kveld. Siden det bare var 15 i storsalen, ble det som en intimkonsert å regne. Likevel holdt Shifting Sands på i nærmere to timer før de gikk av scenen.

Muligens er ikke jazz i storsal noe som fenger Haugesund-publikummet, heller ikke da Shifting Sands åpnet musikkåret 2003 i Festiviteten kom der mer enn en håndfull for å høre på. Trioen tok det i alle fall med fatning, Alf Wilhelm Lundberg startet konserten med å lovprise at det var kommet folk i det hele tatt, på ironisk vis. De tre hadde med seg en haug nyskrevne låter, de nyeste så ferske at de ikke engang hadde navn.

Lundberg er ennå i første halvdel av 20-årene, og allerede et unikum innen jazz. Han trakterte både klaveret og gitaren til bravur pluss gjennom hele konserten. Verken Kjetil Lundø eller Tore Jamne er noen lettvektere innen jazz, men i begynnelsen av konserten slet de med å holde samme nivå som det Alf Wilhelm Lundberg presterte. Spesielt slet Lundø med intonasjonen på de første låtene, og det ble ikke særlig bedre av at kontrabassen nærmest var eliminert fra lydbildet av lydmannen. Synd, for Lundøs røffe og varierte klang er absolutt et av fortrinnene til Shifting Sands. Etter pausen var dette rettet litt på, og da fikk også Kjetil Lundø vist seg fram med lekende, elegant teknikk og rene toner.

Men dette ble Alf Wilhelm Lundbergs store kveld. Måten han improviserte på og akkompagnerte sine medmusikere var fantastisk. Om han er stor ved klaveret, er han en av de beste vi har i landet på gitar. Ikke en gitarist som framhever å spille fortest mulig heletiden, men en som tar det igjen når det gjelder å finne den rette stemningen til rett tid. Lundberg elsker jazz, man kan se det på måten han sitter og rister i hele kroppen mellom låtene, evhver pause er for lang for en jazz-entusiast som ham.

Så er spørsmålet: Hvor var de som skulle vært publikum? Det burde vært unødvendig å arrangere konserter med Vamp og Shifting Sands samme dag!